قبل از مهاجرت اقوام اریایی به ایران، بخش های شمالی ایران یعنی نواحی جنوب دریای مازندران،مسکن اقوامی مانند کادوسیان، آماردها، کاسپین و تپوری ها و … بود.قدیمی ترین سندی که از قوم کاسی ها یاد میکند مربوط به سده ۲۴ قبل از میلاد و متعلق به «پوزوراین شوشیناک» است. هرودوت مورخ یونانی این قسمت را حاکم نشین پانزدهم برشمرده که «ساس ها» و «کاسپی ها»ی ساکن آن دویست تالان خراج به داریوش می پرداختند.
استرابن که در ۴۰ ق.م تا ۴۰ میلادی می زیست اقوام گلامی، کادوس، ماردی و بعضی قبایل گرگانی را ساکنان نواحی شمال پراخواتراس (البرز) دانسته است.
در گذر زمان اعراب کادوسیان را طیلسان خواندند. بعد ها این نام نیز تغییر یافت و امروزه آنان را تالش یا تالشان می نامند. «پلوتارک» مورخ یونانی درباره جنگ کادوسیان با اردشیر ساسانی در ۳۸۴ میلادی سخن گفته است.
در شهر بندر انزلی مکان های تفریحی و آثار تاریخی قابل توجه ای وجود دارد که مناره یا برج ساعت انزلی یکی از آنهاست. این برج که قدمت آن به دوره قاجار بر می گردد، کهن ترین سازه در این شهر می باشد.
برجی که ساعت آن زمان دقیق را به اهالی شهر و مسافران نشان می دهد و در خیابان سپه واقع شده است. نام برج ساعت در فهرست اثار ثبتی گیلان به چشم می خورد و از نماد های مهم انزلی محسوب می شود.
با تکیه بر مدارک و مستندات تاریخی که وجود دارد، دستور ساخت این بنا زمانی صادر شد که آقا محمد خان قاجار، حاکم گیلان یعنی امیر هدایت الله خان فومنی را سرنگون کرد.
قایق سواری در تالاب انزلی و پرنده نگری – حرکت به سوی لاهیجان – بازدید از موزه چای لاهیجان -بقعه شیخ زاهد گیلانی -دریاچه لاهیجان – اقامت در لاهیجان
بازدید از تی تی کاروانسرا در سیاهکل – موزه روستایی گیلان (سراوان) – حرکت به سمت تهران – حوالی ۹ شب ورود به تهران