تور یک روزه کجور و کندلوس

اطلاعات تور

خدمات تور

جاذبه های گردشگری کجور و کندلوس

کجور: روستای کجور نام منطقه ای است از تبرستان ( مازندران کنونی ) می باشد.این منطقه قصبۀ مرکزی دهستان بلده در بخش مرکزی شهرستان نوشهر است. از نظر جغرافیایی این منطقه بین دو کوه دماوند وعلم کوه واقع شده است. در این منطقه گلهای زینتی و میوه های فصلی به وفور یافت می شود. تنوع جانوری در این منطقه بسیار زیاد است که شامل جانوران اهلی و غیر اهلی می شود. مردم این منطقه اغلب به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند. دین اکثریت این منطقه اسلام و مذهب شیعه می باشد. سکنه منطقه را نیز گیلک ها و خواجه وندها تشکیل می دهند. منطقه کجور به علت داشتن وسعت مراتع دارای پراکندگی نسبی است و اکثر روستاها از هم فاصله دارند. منطقه کجور شامل ۱۴ تابعه می باشد که هر کدام شامل دهستان ها و روستاهای مختلفی است.

کندلوس: روستای کندلوس در مسافت ۷۵ کیلومتری از شهرستان نوشهر واقع شده است. تا مرکز کجور فاصله این روستا حدود ۱۵ کیلومتر و در نهایت تا روستای ییلاقی لرگان ۵ کیلومتر فاصله دارد. این روستا در محدوده کوهستانی و دامنه کوه‌های البرز که به دره زانوس منتهی می‌شود قرار گرفته است. ارتفاع این روستا از سطح دریا حدود ۱۶۵۰ متر می‌باشد. از سوغات قدیم این روستا می‌توان به قالی، چادرشب، نمد، صنایع چوبی و ابزارهای فلزی اشاره کرد. از مهم‌ترین سوغات امروز این روستا نیز ایراز، جوراب، دستکش، بلوز پشمی گلدار و نمدبافی هستند. نی هفت‌بند، دهل و سرنا که از تراشیدن چوب‌های شمشاد ساخته می‌شوند از دیگر سوغات روستای کندلوس هستند.

در این روستای زیبا نان و غذاهای محلی بسیار زیادی تهیه می‌شوند که از جمله مهم‌ترین و معروف ‌ترین غذاهای محلی این روستا می‌توان به بیشت واش اشاره کرد. شما می‌توانید برای سوغات از زنان این روستا نان‌های محلی و فتیر نیز خریداری کنید.

موزه مردم شناسی: با عبور از پله های سنگی قرار گرفته در میان طبیعت چشم نواز کندلوس به موزه ای با ۴۰۰ متر زیربنا با نام موزه مردم شناسی کندلوس می رسیم. این بنای دو طبقه، آثار نفیس مربوط به هزاره های پیش از میلاد مسیح تا قاجار را در خود جای داده است. موزه مردم شناسی کندلوس شامل بخش های متنوعی از قبیل اسناد تاریخی، زیورآلات، بافته ها و پوشاک، اسناد تذهیب شده و کتب خطی، ابزرا آلاتی مانند قیچی، قفل و چپق و بخش نقاشی های قهوه خانه ای و سنتی است. از با ارزش ترین آثار موجود در این موزه نسخه خطی قرآن کریم، جام با نقش قوچ مربوط به ۱۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، سکه های اشکانی، ساسانی و ایلخانی و هزاران آثار با ارزش دیگری است که به همت بانی آن، دکتر علی اصغر جهانگیری، در طی سال ها همنشینی با مردمان روستا های اطراف کندلوس جمع آوری شده است. ساخت بنای این موزه از سال ۱۳۶۰ شروع شد و در سال ۱۳۶۶ مورد بهره برداری قرار گرفت. جذابیت این موزه مردم شناسی تا آنجایی است که در سال ۱۳۹۰ بیش از ۶۰۰۰۰ بازدید کننده از جای جای کشورمان و سایر کشور های جهان از آن دیدن کردند.

دریاچه خضر نبی: در ارتفاعات کوهستانی و جنگلی کجور نوشهر و در ارتفاع حدود دو هزار متری از سطح دریای خزر دریاچه‌ای به نام “خضر نبی” واقع شده است و بنا به اعتقاد بومیان دارای تقدس مذهبی است. وسعت این دریاچه کمتر از نیم هکتار، عمق آن حدود ۵ متر و آب آن شیرین است. از آن جایی که این دریاچه از عوامل تخریب انسانی دور مانده و در محدوده حفاظت شده البرز مرکزی قرار گرفته است، مأمن انواع پرندگان و انواع جانوران وحشی این ناحیه شده است که معمولا برای غذایابی و خوردن آب به سوی این دریاچه می‌آیند. به لحاظ ویژگی‌های فوق‌الذکر و فضای بسیار طبیعی، چشم‌اندازهای زیبا، دلنواز و فرح‌بخشی دارد که هر بیننده‌ای را به‌ویژه در ایام بهار و تابستان و پاییز شیفته خود می‌سازد.

دیوچشمه: یکی از پرطرفداراترین جاذبه‌های طبیعی در میان طبیعت‌گردان و گردشگران چشمه‌های آب معدنی هستند. که از دل زمین فوران و آب گوارایی را بر روی زمین جاری می‌کنند. در اطراف روستای کندلوس، چندین چشمه‌ی آب سرد وجود دارد که دیوچشمه یکی از معروف‌ترین آن‌هاست. حجم آبی که از این چشمه فوران میکند بسیار زیاد است. و به همین علت نام دیوچشمه (چشمه بزرگ) را برای آن انتخاب کرده اند. کمی بعد از چشمه‌ای پلکانی ساخته شده است که حجم آب خروجی از این چشمه را به خوبی به تصویر میکشد. در میان مردمان محلی این روستا ضرب المثلی وجود دارد که به زبان محلی میگوید “هرکس از آب چشمه حتی مقدار خیلی کمی بخورد باز هم به اینجا باز می‌گردد.”                                                              

آبشار کندلوس: آبشار کندلوس در دل جنگل قراردارد و از یک ارتفاع ۱۰ متری جاری میشود. آب از بلندترین نقطه در جریان است و در نهایت به شکل قطره به پایین سرازیز میشود. مهم‌ترین تفاوت این آبشار با دیگر آبشارهای ایران در این است که جریان آب در این آبشار فشار چندانی ندارد. و به صورت قطرات زیبای آب خود را نشان میدهد و آرامش خالص را به طبیعت دوستان منتقل میکند. برای رسیدن به این آبشار باید یک ساعت پیاده روی کنید و متاسفانه از هیچ طریق دیگری در دسترس نمیباشد. آبشار کندلوس از آبشارهای دائمی کشور است و در تمام فصول سال قابل بازدید است.

برنامه سفر

ساعت ۵ صبح  حرکت از میدان تجریش به سمت کجور- صرف صبحانه در جاده چالوس

بازدید از موزه مردم شناسی، دریاچه خضر نبی، دیو چشمه، آبشار کندالوس

هزینه ها ی تور

رزرو آنلاین تور

4d6f0074-9863-4160-96bd-6d53fb0d5a96-840x560

رزرو تور